Haagse windmolen blaast woonplezier uit Vlietzone

Op een steenworp afstand van een woonwijk en volkomen onverwachts, verrees half december een kolossale windturbine in het mooie en ruimtelijke landschap aan de rand van Leidschendam-Voorburg.

Voor duizenden omwonenden een volslagen verrassing, onbegrijpelijk dat voor veel bewoners het woongenot plotseling zo ernstig werd aangetast!
Het foeilelijke object is beeldbepalend in het landschap in de wijde omgeving, het zorgt voor geluidsoverlast en hinderlijke slagschaduw.

De windturbine is 97 meter hoog en de rotor heeft een diameter van 112 meter. Wanneer de rotorbladen op het hoogste punt staan is de totale hoogte dus ruim 153 meter.

De afstand vanaf de windturbine tot het dichtstbijzijnde woonhuis bedraagt 330 meter.

Voor actuele informatie en verslagen zie de pagina NIEUWS

Omwonenden verenigen zich

Verontruste bewoners uit Leidschendam, Voorburg en Den Haag die hinder ondervinden van de windturbine op het terrein van CEVA LOGISTICS aan de Westvlietweg, hebben zich verenigd in de Bewonersgroep Windturbine Vlietzone.

In deze groep zitten vertegenwoordigers van wijkverenigingen Zeeheldenwijk Oud-Zuid en Oud Voorburg en bewoners uit de directe omgeving van de turbine. Daarnaast heeft Vereniging Houdt Vlietrand Groen zich eveneens aangesloten bij dit burgerinitiatief.

De groep bestaat op dit moment uit twaalf personen en is nog op zoek naar vrijwilligers voor voorkomende werkzaamheden.

Zeg ‘Nee’ tegen windturbines in de Vlietzone en onderteken de petitie..!

Vanuit het initiatief Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een petitie tegen windturbines in de Vlietzone opgesteld. De BWV ondersteunt dit initiatief van harte. Met het ondertekenen van deze petitie verzoekt u overheden op alle niveaus de burgers vooraf te betrekken, te informeren en te zorgen voor draagvlak.

Door op deze link te drukken komt u op site van de petities.nl